Tuinen & Natuur - Open Tuindagen
Open Tuindagen 2017
Het Toeristisch Platform DHK organiseert op 3 & 4 juni en 26 & 27 augustus weer open Tuinweekenden. Een tuin weerspiegelt vaak het karakter en de verhalen van zijn eigenaar, verhalen die zij heel graag met u delen. Op deze site vindt u de informatie over de particuliere en opengestelde tuinen.

Plaatsen: Doesburg, Achter-Drempt, (Voor) Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo, Velswijk, Hengelo (Gld), Zelhem, Halle, Steenderen, Rha, Baak en Bronkhorst

--> Klik hier voor de deelnemende tuinen
Natuur
‘t-Hertenbosch

Langs de rode Helmich-wandelroute (2,8km), welke start bij lunch- en partycafé ‘Het Wapen van Baak’ komt u door ‘t-Hertenbosch met een hertenkamp; het is een parkachtig bos, met prachtige volwassen eiken, essen, lindes, populieren en beuken, waterpartijen, poelen en slingerpaadjes, dit bos is voornamelijk aangelegd in de 19e eeuw. De romantische bosvijver, gelegen in het midden van het bos, spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot ontdekking, maar ook tot rust en bezinning. In het midden van de bosvijver liggen twee eilandjes. Ee?n ervan is sinds kort weer ontsloten door een prachtige boogbrug, alsmede door een speelse ‘wiebel’ hangbrug. U kunt de rode wandelroute uitbreiden met de gele route (6,8 km) en de blauwe route (9,3 km). Informatieboekjes bij Het Wapen van Baak. U kunt hier ook parkeren. 

Wichmondseweg 30
7223LH Baak
T: 06-12536049 Google-mapsemail
Landgoed ’t Veld

Het opengestelde landgoed ’t Veld heeft bossen met prachtige zichtlijnen en een grote waterpartij met een informatie- en observatie-hut. Het landgoed is doorlopend opengesteld voor wandelaars en fietsers. Het gebied is ontsloten middels een wandelpad en een semiverhard fietspad. Maak kennis met dit prachtig stuk natuur van veertien hectare!

Stadsedijk 4
 Halle
T: 0314-631779 Google-mapsemail
Boelkeerlspad

Het Boelekeerlspad, een initiatief van buurtbewoners, is circa 6 km lang en voert langs watergangen, waaronder de halsche Vloed, poelen, landerijen en oude en nieuw aangelegde natuur.
het pad is genoemd naar de 'Boelekeerl', een boeman waarmee in vroeger tijden kinderen angst werd aangejaagd om ze op die manier bij putten, sloten en poelen vandaan te houden.
"De Boelekeerl zit onder 't vlonder, doaromme meug i-j nooit dichte bi-j 't water of bi-j de kolk kommen."
De wandeling is gemarkeerd en kan op verschillende punten worden gestart. Een folder met routebeschrijving is verkrijgbaar bij het VVV agentschap in Zelhem en het infocentrum bij boerderij Boldiek, Boldijk in Halle.

Boldijk 6
7025 EL Halle
T: 0314-631370 Google-mapsWitte Hemel
Park De Bleijke

Park de Bleijke is 2,3 ha groot en ligt vlakbij het TOP en het centrum. Het Park is in 2013 in zijn huidige vorm heropend en bestaat uit 2 delen, een Cultuurhistorisch deel (met Bleek en Bleekhuisje daterend uit 1750) en een ‘Cool Nature’ deel. Dit laatste - ontstaan uit het klimaatprogramma van de Provincie – beoogt de jeugd te laten spelen in en met de natuur en richt zich op natuureducatie. Er is een kruidentuin, dierenhotel en er staan veel wilde bloemen. Dit park ontving als eerste in Nederland het Duurzaamheidspaspoort Green Label A van Royal Haskoning DHV.

Dijenborghsestraat 
 Hengelo (Gld)
T: 06-50484383 Google-mapsemailPark De Bleijke
Beleefweide IJsboerderij ‘De Steenoven’

Beleefweide van ruim 1000 m2, met een uit oude gebinten opgetrokken 25 meter lange kabelbaan. U vindt er een geitenweide, fruit- en notenbomen, een wilgentunnel en een trampoline. Kinderen zijn er dol op! Natuurlijk kunt u een heerlijk ijsje eten of een kop koffie drinken, terwijl u uitkijkt over de weides met koeien. Zijn ze er even niet? Bezichtig hen dan via het ‘koeienpodium’ in de stal.

Broekstraat 2
6999DE Hummelo
T: 06-12305810 Google-mapsemailBeleefweide IJsboerderij ‘De Steenoven’
Boomgaard Fruitbedrijf Horstink

Waar van oudsher vele boerderijen langs de IJssel een fruitboomgaard hadden, is Fruitbedrijf Horstink nu de enige in de regio. Hier worden appels, peren, pruimen, kersen & aardbeien geteeld. Tijdens de open tuinen kunt u wandelen door de boomgaard en het fruit zien groeien. Er zijn mooie doorkijkjes naar het open rivierenlandschap. Daarna kunt u even uitrusten op het terras onder de hoogstambomen met een kop koffie of een glas Horstink appelsap. Of u neemt een kijkje in de gezellige boerderijwinkel waar naast het eigen fruit, veel Achterhoekse streekprodukten worden aangeboden.

Open: 3 juni & 26 augustus van 9.00-16.00 uur en op afspraak Boerderijwinkel: di. t/m vr. 9.00-18.00 en za. 9.00-16.00 uur
Entree: Vrij toegankelijk

Prinsenmaatweg 3
7224NE Steenderen
T: 0575-451643 Google-mapsemailBoomgaard Fruitbedrijf Horstink
Natuur Algemeen

Wandeling met een gids kunt u aanvragen bij de IVN
deelname € 1,- p.p. met een minimum van € 25,- per groep
Contactpersoon: Gerrie Til, T: 0314-625536

Voor het Jaarprogramma van het IVN IJsselstreek klik hier