Bosbaden

Bosbaden in de Achterhoek
Tijdens de vier seizoenen

In 2018 verscheen van de Japanse auteur dr. Qing Li het boek met de titel ‘Shinrin-yoku, De kunst en wetenschap van het bosbaden'. Bosbaden is in Japan al tientallen jaren hèt geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. Door shinrin-yoku maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur: van mindful in het bos wandelen tot even pauze nemen in een park, maar ook door op blote voeten door je eigen tuin te lopen.

Ontspannen in de Achterhoek met bosbaden

Bosbaden is een meditatieve manier van wandelen in het bos, je dompelt je onder en gebruikt al je zintuigen. Deze meditatieve manier van wandelen is ook een goed middel om stress te verlagen en je gezondheid te verbeteren. De gezonde werking van wandelen in het bos is al bekend.

We staan stil bij de energie van verschillende bomen en we maken af en toe gebruik van een eenvoudige adembeweging en oefening. Er is ruimte voor delen en verstilling. Op een rustige wijze word je meegenomen door de 7 hoofdchakra’s. Je hoeft hier niets vanaf te weten. Een open houding is wel van belang. Tijdens het bosbaden ontmoet je jezelf, kun je je weer opladen en je laten inspireren. Sjouke Hylkema zal in het begin iets vertellen over de plek. Jacqueline Wolvetang en Liesbeth Laan begeleiden het bosbaden.

Wanneer?
Binnenkort worden weer nieuwe wandelingen ingepland. Mocht je graag op een bepaalde dag en tijd met een groep willen bosbaden, dan is dit mogelijk en kun je contact met Jacqueline opnemen.

Waar?
Verzamelen: Camping Jena, Rozegaarderweg 7, 6999 DW Hummelo.
Camping Jena ligt op landgoed Enghuizen aan de rand van het dorp Hummelo en haar prachtige bossen in de gemeente Bronckhorst.

Kosten
€35,- per wandeling.

Overige:
Lunch en drinken zelf meenemen

Opgave:
Jacqueline Wolvetang

Tel: 06-50575455
Mail: yogawijsheid@gmail.com
Web: jacquelinewolvetang.com